tort simplu "naty"

de luminita20_2006 in Torturi, 12 Mai 2009 | 10071 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
crema
  • 2 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 gr gelatina
  • zeama de la 1 lamaie
  • 400 gr frisca(otional iesi si fara)
decor  ciocolata neagra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort simplu "naty":

blat:

Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cand sa intarit adaugam zaharul in ploaie dupa ce sa incorporat zaharul adaugam galbenusurile cate unul, apoi faina la fel .. Turnam compozitia intr-o forma de tort si dam la foc mediu 30 min.( cuptorul a fost incins in prealabil). dupa  ce sa copt il punem la racit pe un gratar.

crema: Ouale , zaharul si laptele se amesteca si se pun la foc mic amestecand in continu. Gelatina se dizolva in apa sau zeama de la compot. se adauga gelatina peste crema si se da la o parte. Dupa ce sa racit crema se adauga zeama de la lamaie si frisca.

Cand sa racit blatul se taie in doua si se insiropeaza.Se pune jum din crema si apoi celanta jumatate de blat. se orneaza cu restul de crema.

Intr-un vas cu apa se topeste ciocolata, intr-o punga, cand sa topit pe o hartie de copt facem ceea ce dorim  ca sa decoram tortul , dam la congelator  5 min. cand sa racit ciocolata o asezam pe tort.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "tort simplu "naty"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500