Dintr-o data mi-a venit chef de facut un tort si a iesit ceva delicios si cremos !:)
Blat : x3
Sirop:
Crema:
Glazura/Decor:
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa.
Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat.
Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.
Am tapetat o tava (20 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute.(testul scobitorii)
La fel am procedat si cu celalalte 2 blaturi.(avem nevoie de 3 blaturi)
Pentru sirop am fiert apa cu zaharul si Nesquik-ul pana s-a topit zaharul.
Am luat siropul de pe foc si l-am lasat la racit.
Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pana s-au albit si au devenit cremoase.
Am adaugat faina si amidonul si am mixat bine.
Am inceput sa torn treptat 100 ml lapte fierbinte.
Am adaugat Nesquik-ul si restul de lapte si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana s-a ingrosat.
Am pus crema intr-un bol si am lasat-o la racit.
Am pus gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute .
Am mixat budinca de Nesquik 2-3 minute pana a devenit cremoasa.
Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am pus-o peste crema.
Separat,am mixat frisca si am adaugat treptat din crema de Nesquik mixand bine pana am obtinut o crema fina.
Pe un platou am pus primul blat si l-am strans cu un cerc detasabil.
Am insiropat blatul si l-am uns cu 1/2 din crema.
Am pus al doilea blat ,insiropat in prealabil,restul de crema si am acoperit cu ultimul blat pe care l-am insiropat si pe el.
Am dat tortul la rece pentru minim 4-5 ore.
Am indepartat cu grija cercul detasabil si am glasat toata suprafata cu glazura de ciocolata.(Am topit ciocolata cu frisca lichida)
Am decorat tortul cu aschii de ciocolata si l-am lasat la rece pana s-a intarit glazura.