Tort Lepa Brena

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Ian 2015 | 6010 vizualizari

 

.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 8 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 3 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 ml apa
  • 2 lg cacao
  • Glazura:
  • 100 g unt
  • 2 lg cacao
  • 2 lg zahar pudra
  • Ornamet:
  • trandafiri de napolitana Dr. Oetker
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lepa Brena:

Blatul: freci galbenusurile cu 8 lg zahar, apoi adaugi 3 lg apa, praf de copt, 5 lg faina si 2 lg cacao.Separat bati albusurile cu putina sare, dupa care se amesteca usor cu cealalta compozitie. Se tine la cuptor 20 minute ( sanu pana este gata).Se pot face doua blaturi sau unul si il taiati in doua.

Crema:amesteci galbenusurile cu 150 g zahar si 100 ml apa. Se fierb pe baie de aburi, 15 minute.Se lasa la racit.

Se amesteca 250 g unt cu 2 lg cacao si se adauga treptat crema de galbenusuri.Crema se tine la frigider 2-3 ore (sau mai mult pana se intareste)

Glazura:Se amesteca untul pana iese apa din el, apoi se adauga 4 lg zahar pudra si cacao.

 

Pe primul blat se pune jumatate din crema ; apoi se aseaza al doilea blat. Se pune  restul de crema deasupra, iar pe margine se intinde glazura.Se aseaza trandafirii.

Tortul se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lepa Brena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

24.01.2015, 22:23

Imi place!

cristina1985 1

24.02.2016, 15:42

Daca vi se taie crema, adaugati 2-3 lg cacao si amestecati.Isi va reveni,dar va iesi mai inchisa la culoare.

cristina1985 1

24.02.2016, 15:45

Eu am facut tortul cu pudra de roscove,dar am incercat si cu cacao. Este mult mai bun cu cacao de calitate .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura televizor