Tort la microunde

de andreea123 in Torturi, 7 Iun 2011 | 6720 vizualizari

 

Doamnelor si Domnilor,
Va prezint un tort, pentru momentele cand aveti chef de ceva dulce, dar nu aveti chef sa stati in bucatarie prea mult timp sau vin niste invitati la voi pe nepusa masa.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150g de zahar
  • 75g de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 30g de unt topit
  • fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort la microunde:

Se caramelizeaza intr-o craticioara 80g de zahar sau se poate carameliza la Microunde, dar se mai adauga 2 linguri de apa.

Caramelul obtinut se varsa intr-un vas de yena (se intinde cam de un deget si pe lateralele vasului), apoi se adauga fructe: rondele de ananas din compot , kiwi, banane, caise din compot etc. Eu am folosit rondele de banane si de kiwi. 

Intr-un bol se bat 3 oua intregi cu 70g de zahar, apoi se adauga 30g de unt topit (treptat), 75g de faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt. Compozitia obtinuta se toarna peste caramel.

Se coace in Microunde la 700w timp de 7 minute (nu se lasa mai mult, deoarece se usuca). Cand s-a racit se poate decora cu 200ml de frisca batuta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la microunde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500