Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 8715 vizualizari

 

"Nicio ZI fara CIOCOLATA" ! Pentru ca este! :)
Astazi iubita mea mica si scumpa a implinit 6 luni! De aceea am numit acest tort EvA !
Am vrut sa fac ceva dulce, initial am plecat cu gandul de a face un chec ciocolatos, dar pana la urma am ajuns la ce se vede :)
Este primul meu tort si sunt extrem de mandra de el! A iesit delicios! Mi-a fost tare teama, dar se pare ca nu e atat de greu. Mai am de invatat tips-uri  pentru torturi, sa exersez diverse decoruri... nu am avut crema suficienta pentru a il putea imbraca frumos si nici ingrediente sa mai pregatesc suplimentar, asa ca am ales sa il imbrac in cioco, dar si asa am gresit :D am facut fasia prea lata! Dar, invatam!

 

INGREDIENTE

Pentru blat ne sunt necesare:

  • 6 oua mari
  • 2 cescute cu lapte
  • 2 cescute cu ulei
  • 6 cescute cu zahar
  • 6 cescute cu faina
  • 200 g cacao neagra de calitate
  • sucul si coaja de la o portocala
  • 2 lingurite cu praf de copt

Pentru crema ne sunt necesare:

  • 1000 ml frisca lichida
  • 500 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt (85% grasime)
  • 300 g zmeura

Pentru insiropat ne sunt necesare:

  • 200 ml apa plata
  • 4 linguri cu zahar
  • Sucul si coaja de la doua portocale

Pentru ornat ne sunt necesare:

  • 300 g ciocolata neagra de calitate
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata):

 Pentru blat procedam astfel:

 Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.

 Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.

 Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este incorporat complet.

 Se presara cacaoa, coaja de portocala si se adauga sucul de lamaie.

Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei.

  Pentru crema se procedeaza astfel:

 Se pune frisca lichida, intr-un vas, la foc mic.

 Cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mici.

 Se amesteca usor cu o spatula pana se topeste complet.

 Se incoporeaza untul si se pastreaza vasul la rece pentru cateva ore.

 Se mixeaza apoi cateva minute. Se va obtine o crema fina, densa.

  Pentru sirop se procedeaza astfel:

 Se fierbe apa cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet.

Se adauga coaja de portocala si sucul acesteia.

Se continua fierberea inca 3-4 minute, dupa care se lasa la racit.

Pentru ansamblare:

Dupa racirea completa, se taie blatul in trei parti egale.

Se asaza pe un platou primul blat.

Se insiropeaza si se adauga o parte din crema si din zmeura, procedandu-se la fel cu urmatoarele doua blaturi.

Tortul se imbraca in crema ramasa si intr-un strat subtire de ciocolata.

(Pentru decor: Ciocolata se topeste, se intinde pe o folie si apoi se ruleaza in jurul tortului. Se lasa 5-10 minute, dupa care se desprinde folia).

TIPS-URI

1

Se pot adauga si bucati de portocala printre straturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (43)

diaconta 1

26.01.2016, 15:27

felicitari si la multi ani printesei!!!
cred ca a fost delicios tortul

Dya Daniela Andrei 1

26.01.2016, 15:53

Laurici eram cu Rebeca care isi baga degetele prin cioco si deja era la limita maxim admisa In plus nici el nu a fost bine nivelat pe margini si am pus o fasie prea lata dar invat!

Dya Daniela Andrei 1

26.01.2016, 15:53

Multumesc Claudia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare