Tort de vanilie cu crema de ciocolata si cognac

de laylalala in Torturi, 31 Mai 2011 | 4013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • semintele de la 1 baton de vanilie
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema 1
  • 300 gr crema de branza
  •  200-250 gr zahar pudra (depinde de cat vrei sa fie de dulce)
  • 100 gr ciocolata amaruie, topita si racita
  • 50 gr ciocolata cu lapte, topita si racita
  • 200 gr biscuiti cu unt si fulgi de ciocolata, sfaramitati
  • Crema 2
  • 160 gr unt, la temperature camerei
  • 125 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • Sirop
  • cognac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie cu crema de ciocolata si cognac:

1.       Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de  aprox.18 cm diametru.

2.       Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si semintele de vanilia pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza uleiul urmat de lapte. Amesteca ingredient uscate apoi inglobeaza-le in cele lichide.Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta vs iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.

3.       Pentru crema 1, bate crema de branza cu zaharul pudra apoi incorporeaza ciocolata topita si racita. Inglobeaza biscuitii apoi da crema la rece 30 minute.

4.       Pentru crema 2, bate untul cu zaharul pudra si inglobeaza galbenusurile.

5.       Pentru asamblare, taie blatul in 3 pe orizontala. Aseaza un blat pe farfurie, insiropeaza-l cu cognac apoi unge-l cu ½ crema 1. Repeta procedura inca o data.Acopera intreg tortul cu crema 2.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu crema de ciocolata si cognac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din caramele Sugus