TORT DE GHEATA

de liana_geicu in Torturi, 29 Noi 2009 | 10428 vizualizari

 

este un tort foarte usor de facut care nu se coace....

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuci prajite/alune macinate
  • 2 banane, fructe din dulceata, visine din compot/visinata, stafide
  • 2 galbenusuri
  • 150 g biscuiti populari macinati
  • 3-4 linguri cacao
  • 250 g frisca
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 plic budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE GHEATA:

Se freaca untul cu zaharul pana cand se face o crema, se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca bine. Se oparesc cele 150 g biscuiti macinati cu 150 ml lapte fiert cu budinca de vanilie si zaharul vanilinat. Dupa ce se raceste se adauga pe treptat in crema de unt. Apoi se adauga nuca (alunele), fructe din dulceata, visine din visinata/compot, 1-2 banane taiate felioare, stafide.

Se tapeteaza o tava sau o craticioara cu celofan, se toarna 1/2 din compozitie. In compozitia ramasa se adauga cacao, se pune peste prima parte si se da la rece. A doua zi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Optional se poate rade si ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE GHEATA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]