Blatul se pregateste foarte simplu: amestecati faina cu praful de copt,  dupa care adaugati toate celelalte ingrediente si amestecati bine. La  final amestecati 2-3 minute foarte energic. Aluatul obtinut il turnati  intr-o forma unsa cu putin unt si dati la cuptorul incins in prealabil.
Mentionez  ca aluatul nu este traditionalul pandispan, ci se urmareste un aluat cu  textura de burete.
Cand blatul este bine copt (testati cu scobitoarea in mijloc), lasati-l sa se raceasca si apoi scoateti blatul din forma. Eu una l-am copt intr-un vas de yena pentru ca forma mea de tort era prea mare.
Daca blatul s-a racit bine, taiati-l pe jumatate.
Pregatiti  crema: amestecati mascarpone cu zaharul si cafeaua. Amestecati energic  si nu va descurajati daca crema pare mai moale, ea va sta foarte bine pe  tort.
Intindeti jumatate pe crema in partea de mijloc a tortului, lasand marginile mai libere astfel incat sa se intinda acolo crema cand ii puneti capacul.
Restul cremei se intinde la suprafata tortului. Intindeti cu lingura  pentru ca urmarim sa lasam cateva urme. Decorati cu ciocolata si daca e  sezonul si cu capsuni.