Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni

de ama in Torturi, 2 Iun 2010 | 9005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluatul
  • 200 grame unt foarte moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 85 grame de cacao
  • 140 grame de faina
  • 200 grame de zahar
  • 4 oua
  • crema
  • 500 grame mascarpone
  • 85 grame zahar pudra
  • cateva lingurite de cafea tare
  • ciocolata pentru decorat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni:

Blatul se pregateste foarte simplu: amestecati faina cu praful de copt, dupa care adaugati toate celelalte ingrediente si amestecati bine. La final amestecati 2-3 minute foarte energic. Aluatul obtinut il turnati intr-o forma unsa cu putin unt si dati la cuptorul incins in prealabil.
Mentionez ca aluatul nu este traditionalul pandispan, ci se urmareste un aluat cu textura de burete.

Cand blatul este bine copt (testati cu scobitoarea in mijloc), lasati-l sa se raceasca si apoi scoateti blatul din forma. Eu una l-am copt intr-un vas de yena pentru ca forma mea de tort era prea mare.

Daca blatul s-a racit bine, taiati-l pe jumatate.

Pregatiti crema: amestecati mascarpone cu zaharul si cafeaua. Amestecati energic si nu va descurajati daca crema pare mai moale, ea va sta foarte bine pe tort.

Intindeti jumatate pe crema in partea de mijloc a tortului, lasand marginile mai libere astfel incat sa se intinda acolo crema cand ii puneti capacul.


Restul cremei se intinde la suprafata tortului. Intindeti cu lingura pentru ca urmarim sa lasam cateva urme. Decorati cu ciocolata si daca e sezonul si cu capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie