Tort de ciocolata cu blat de nuca

de dacina in Torturi, 22 Feb 2017 | 3458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pahar cu nuci măcinate
  • 1 – 2 linguri de faina 
  • 400 g zahar 
  • 100 g cacao
  • 125 ml apă 
  • 1 pachet margarina Unirea (250 gr) 
  • 1 plic praf crema ciocolată cu rom de la Dr. Oetker 
  • 10 ouă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu blat de nuca:

Zahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge focul, se adaugă cacaua, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până suportă degetul.

Se adaugă treptat galbenusurile, după care se separă cam o treime din cremă în care, după ce se răcoreşte, se amestecă margarina şi la sfârşit praful de cremă.

In restul compoziţiei de cacao, se amestecă făina, nucile si albusul batut spumă, iar compoziţia se toarna in tava de tort tapetată cu putină făină.

Se coace blatul 15 minute la foc mare, după care se micsorează flacăra. Per total, se coace aproximativ 40 – 50 minute (functie de cuptor) – se face proba cu scobitoarea.

După ce se răceste, blatul se taie in trei si se pune crema.

Se imbracă tortul in cremă si se ornează dupa preferinta cu fructe din dulceată, visine din visinata, friscă, nuci caramelizate, ciocolată rasă, etc. 

 Se da la rece pentru 12 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu blat de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata