Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau

de dentistutza in Torturi, 8 Iun 2011 | 5431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet biscuiti Petit Beure
  • 2 pachete ciocolata amaruie
  • 100 gr. unt moale
  • 2 cutii smantana lichida pt frisca
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml. Cointreau (sau alt lichior cu aroma de portocale)
  • pt. ornat: cocos razuit/ bombonele/cacao pudra/ alune nesarate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau:

Intr-un vas dreptunghiular se aseaza primul strat de biscuiti.

Se purcede la prepararea cremei.  Ciocolata se rupe bucati si se topeste fie la bain-marie fie la microunde. Apoi se incorporeaza putin cate putin in untul moale pana la obtinerea unei creme lucioase. Se adauga lichiorul tot asa, cu grija, mixand , ca sa nu se taie.   Frisca lichida se bate la mixer cu cele trei linguri de zahar. Crema de ciocolata se combina cu frisca batuta .   

3/4 din cantitate se toarna peste stratul de biscuiti din forma.  Urmeaza al doilea strat de biscuiti, peste care se niveleaza 1/4 din crema. Se orneaza dupa plac si se da la rece pentru minim trei ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint-Honorè