Tort cu zmeura si ciocolata alba

de alldaycooking in Dulciuri, 15 Feb 2013 | 3641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr iaurt Danone
  • 80 gr zmeura
  • 1 ou
  • 10 linguri ulei de cocos
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingurita extraordinar de vanilie
  • puțin colorant alimentar roșu
  • Crema:
  • 150 ml smantana pentru frica
  • 190 gr ciocolata albă
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si ciocolata alba:

Pentru crema am încălzit smantana cu ciocolata rupta bucatele si extractul de vanilie având grija sa nu se încălzească prea mult crema. Am lăsat la frigider 3 ore, apoi am mixat pana când am obținut o crema spumoasa.  

Zmeura pe care am folosit-o era congelata, ca urmare am lăsat-o sa se dezghete si sa ajungă la temperatura camerei. Iaurtul si oul le-am lăsat de asemenea sa ajungă la o temperatura ceva mai mare decât era in frigider.

Am amestecat iaurtul cu zmeura si oul, apoi am pus extractul de vanilie, uleiul si am amestecat bine. Am adăugat colorantul, faina si bicarbonatul de sodiu si am omogenizat compozitia.  Patru tavi rotunde cu diametrul de 17 cm le-am uns cu puțin ulei.  Aluatul l-am împărțit in 4 părți egale pe care le-am întins in cele 4 tavi.  Am copt la 180 grade Celsius pana când au început sa se coloreze ușor.

E important sa nu stea prea mult in cuptor pentru ca se usuca prea tare.  

Crema am impartit-o in 4 parti egale pe care le-am distribuit pe fiecare blat. Am lasat tortul cateva ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura si crema de kiwi