Tort cu visine si frisca

de lucy2002 in Torturi, 4 Iul 2014 | 13587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5albusuri ( ramase de la cozonac)
  • 3 oua intregi
  • 8 linguri de faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 8 linguri de zahar
  • visine conservate de anul trecut
  • sirop de visine

Crema : 500 ml frisca vegetala

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si frisca:

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat .

Cand albusurile s-au intarit  si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate

cu un praf de sare. In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus.

 

Tapetam o tava cu faina  si turnam compozitia in ea dupa care adaugam visinile.

Se da la cuptorul  preaincalzit pentru aproximativ 45 minute .

Facem testul cu scobitoarea si daca este copt il scoatem si il lasam se se

racoreasca dupa care taiem blatul in trei.

Punem frisca lichida intr-un bol si o mixam pana se intareste.

Asezam prima foaie pe un platou, o insiropam, urmeaza stratul de frisca

si continuam cu urmatoarea foaie insiropata si iar un strat de frisca,

urmeaza ultima foaie insiropata si iar frisca .

Decoram cu frisca si visine.

Pofta buna !

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]