Tort cu trei feluri de ciocolata

de Criss in Torturi, 1 Feb 2011 | 11850 vizualizari

 

Am facut pentru cumnatii mei un tort ciocolatos pana la ultima farama. :) (sper sa le placa :) )Blat cu cacao, umplut cu 3 feluri de mousse de ciocolata (lapte, alba si amaruie) si acoperit cu glazura oglinda. Avand in vedere ca e acoperit cu glazura de ciocolata, m-am gandit ca cel mai bine ar da niste trandafiri galbeni. Cu pozele m-am chinuit, am facut vreo 20 dar niciuna nu e foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Sirop:
  • -4 linguri zahar
  • -200 ml apa
  • -o fiola esenta de rom
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -3 g gelatina (1 plic l-am impartit in 3 parti egale)
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -200 g ciocolata alba
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)   
  • -3 g gelatina (1 plic l-am impartit in 3 parti egale)  
  • Se prepara la fel ca si mousse-ul de ciocolata cu lapte
  • Mousse de ciocolata amaruie
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -3 g gelatina (1 plic l-am impartit in 3 parti egale)
  • Glazura oglinda:
  • 300 g zahar
  • 100 g cacao
  • 230 ml apa
  • 10 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei feluri de ciocolata:

Pentru blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru mousse de ciocolata cu lapte

Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si o lingurita gelatina) Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.

Toate mousseurile se prepara la fel ca cel de mai sus.

In cratita in care am copt blatul, punem folie alimentara, asezam primul blat pe care il insiropam cu jumatate din sirop. Peste primul blat punem mousse-ul de ciocolata cu lapte si punem vasul in frigider. Ne apucam de mousse-ul de ciocolata alba. Procedam la fel ca si la primul mousse, turnam peste cel de ciocolata cu lapte. Apoi facem cel de-al treilea mousse, de ciocolata amaruie. Dupa ce si acesta s-a intarit putin, punem cel de-al doilea blat insiropat. Acoperim cu folie si lasam in frigider peste noapte.

A doua zi rasturnam tortul pe un platou si il glazuram. Asta e artea cea mai dificila.

Pentru glazura:

Se amesteca zaharul cu cacao apoi se adauga frisca si apa(150 ml) restul de apa este pentru a inmuia gelatina.Se pun pe foc amestecand continuu timp de 10 minute. Se strecoara pentru a nu mai avea nici un bulgare de cacao si se adauga gelatina . La mine n-a fost nevoie pentru ca mi-a iesit foarte fina, fara cocoloase. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se trece la glazurarea tortului. Eu am pus tortul pe un gratar, gratarul peste o cratita mare in care sa se scurga surplusul de glazura. Turnam cu polonicul pe mijlocul tortului si lasam sa curga singura. Dupa care colectam toata glazura din cratita mare si turnam din nou. Repetam operatiunea pana nu mai ramane glazura. Eu am glazurat de 3 ori. Lasam sa se intareasca glazura, dupa care punem ornamentele.

Eu am optat pentru trandafiri galbeni, desi am facut si cativa albi, mi s-a parut ca arata mai bine asa cu trandafiri galbeni. Dar poate ca sunt putin subiectiva, imi plac tare mult trandafirii galbeni. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Ion&Ioana