Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

de bucatarasa in Dulciuri, 25 Mai 2024 | 2420 vizualizari

 

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert
Principalele ingrediente ale mousse-ului de ciocolata sunt ciocolata, ouale, zaharul si smantana. Acestea sunt combinate pentru a crea o structura aerata, de obicei prin includerea de albusuri de ou batute spuma sau frisca batuta, care confera desertului textura caracteristica. Exista multe variatii ale retetei, unele includand si alte arome sau alcool, pentru a adauga complexitate gustului.



Mousse-ul de ciocolata poate fi servit in diverse moduri: ca atare, in pahare individuale, in torturi sau prajituri, si este adesea decorat cu fructe, frisca sau fulgi de ciocolata. Este un desert versatil, potrivit pentru diverse ocazii, de la cinele intime la evenimente festive.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert
  • 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao)
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
  • Un praf de sare
  • Esenta de vanilie (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert:

Cum se prepara Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

Pregatirea ciocolatei:
Rupe ciocolata in bucati mici si topeste-o pe baie de aburi (bain-marie) sau in cuptorul cu microunde, amestecand din cand in cand pana devine neteda si lucioasa. Lasa ciocolata sa se raceasca usor.
Separati ouale:
Separa albusurile de galbenusuri. Pune albusurile intr-un bol mare si galbenusurile intr-un alt bol.
Batut galbenusurile:
Adauga zaharul si un praf de sare peste galbenusuri. Bate cu un mixer pana cand amestecul devine deschis la culoare si cremos. Adauga ciocolata topita si amesteca bine.
Batut smantana:
Intr-un bol separat, bate smantana pentru frisca pana devine ferma si formeaza varfuri moi. Adauga esenta de vanilie, daca folosesti.
Batut albusurile:
Intr-un bol curat si uscat, bate albusurile pana se formeaza varfuri ferme.
Combinarea ingredientelor:
Incorporeaza cu grija frisca batuta in amestecul de ciocolata si galbenusuri, folosind o spatula si miscari de impaturire, pentru a mentine aerul in compozitie.
Adauga apoi albusurile batute, treptat, folosind aceeasi tehnica de impaturire, pana cand amestecul este omogen si aerat.
Racirea mousse-ului:
Toarna mousse-ul in pahare individuale sau intr-un bol mare si acopera-le cu folie alimentara. Lasa-le la frigider pentru cel putin 2 ore, de preferat peste noapte, pentru a se seta complet.
Servire:
Serveste mousse-ul rece, decorat cu fulgi de ciocolata, fructe proaspete, frisca batuta sau menta, dupa preferinte.
Recomandam si rulada cu ciocolata, tiramisu sau lava cake

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac