Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se  mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam  galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de  albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a  mixerului. La sfarsit adaugam si faina si omogenizam.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la  cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumeneste usor  deasupra. Blatul se desprinde uosr din tava si se rastoarna pe o alta  bucata de hartie de copt tapetata cu putin zahar tos. Se ruleaza cu  atentie, sa nu se rupa, si se lasa pana se racoreste.
Intre timp pregatim gemul sau dulceata cu care vom umple blatul pentru  rulada. Eu am folosit dulceata de trandafiri, dulceata cu care m-a  cadorisit draga de Gabi. Multumesc fata draga pentru asa bunatate, pe care pana acum n-am avut ocazia s-o gust.
Se desface blatul racorit, se unge cu dulceata si se ruleaza din nou. Se inveleste in hartia de copt si se da la rece pana pregatim mousse-ul de mascarpone.
Rulada fiind foarte dulce ( am taiat marginile, ca n-am rezistat  ispitei :))) ) am preferat sa fac mousse-ul mai putin dulce. Puteti pune  mai mult zahar, daca va place.
Gelatina se hidrateaza in cateva linguri cu apa rece. 
Galbenusurile se freaca pana se albesc impreuna cu zaharul. Se desface  crema cu laptele, turnand putin cate putin si amestecand continuu. Se  pune vasul pe foc mic si amestecand continuu  se fierbe pana compozitia  se ingroasa si devine ca o ciulama. Dam deoparte si lasam la racit. Cand  s-a racorit si a ajuns la o temperatura suportabila la deget se adauga  gelatina si se omogenizeaza. Se da la frigider pana la racirea completa.
Intre timp, mixam smantana petru frisca pana devine pufoasa. Nu trebuie  neaparat sa fie batoasa, o batem atat cat sa devina pufoasa si sa-si  mareasca volumul. 
In crema racita incorporam mascarponele, mixand usor pana obtinem o crema fina, apoi frisca batuta.
Scoatem rulada de la frigider si o portionam in felii subtiri de cca 1 cm grosime.
In forma (20 cm diametru)  in care vom asambla tortul  tapetata cu folie  alimentara punem un strat de felii de rulada si un rand pe peretii  formei. Turnam crema, acoperim cu folie si dam la rece peste noapte.
Se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca.