Acest tort l-am facut de ziua fetei mele care a implinit frumoasa varsta de 15 ani,off ce trece timpul asta parca ieri era micuta :( , te iubesc fetita mea sa-mi cresti mare si sanatoasa :-*
Prepararea biscuitelui (blat): se amesteca untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul.Se adauga ouale apoi pudra de migdale si se amesteca pana devine cremos.Se adauga amidonul si esenta de caramel.Se toarna intr-o tava rotunda detasabila mai mare si se da la cuptorul incins din nainte la 180°c cam 30 minute.
Crema:Se bat albusurile spuma cu putina sare pana devin tari,se fierbe putin, lingura de apa,mierea si zaharul 4 minute pana se formeaza un sirop.Se varsa siropul peste albusuri in fir subtire amestecand cu mixerul in continuare.Se adauga peste bucatele de portocale si se amesteca usor.Se incalzeste pe aragaz putina apa(cam 1 lingura) si in ea se adauga gelatina se amesteca pana se topeste(atentie nu se fierbe ca-si pierde din proprietati).Dupa ce sa dizolvat se adauga in crema si se amesteca pana se leaga.Toate acestea se amesteca usor cu albusurile batute spuma.
Pe un platou se pune cercul de la tava detasabila,apoi se pune biscuitele racit,peste el se toarna crema de portocale obtinuta si se da la rece 1 ora in frigider sau 30 minute la congelator.Dupa racire se face glazura ptr ornat.
Se mixeaza piersicile pana devin o pasta cu 2-3 linguri din zeama de la compot,apoi pe aragaz se incalzeste o lingura de apa si se introduce gelatina,se amesteca pana se topeste nu se fierbe,si se toarna peste fructele pasate.
Se scoate tortul din frigider si se toarna aceasta glazura peste el,se niveleaza si se da iar la rece pana se intareste pe deasupra.Se orneaza dupa preferinte,eu am facut niste fluturasi din ciocolata neagra,am pus o frunza de menta si o jumatate de piersica taiata feliute.
Pofta buna!