Tort cu nuca

de irena in Torturi, 21 Feb 2012 | 10859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr nuci macinate,
  • 1 ou,
  • 350 gr zahar,
  • 2 linguri miere,
  • 4 linguri lapte,
  • 200 gr faina,
  • 500 ml frisca,
  • 4 linguri dulceata visine,
  • rom,
  • 8 linguri Irish cream.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Ptr foile cu nuca:2 00 gr nuca prajita si macinata,300 gr zahar,2 linguri miere,1 ou,4 linguri lapte,200 gr faina. Se amesteca toate ingredientele, se framanta si rezulta un aluat putin lipicios.Se da la rece 2 ore.Aluatul se imparte in 4 buc si se intind foi subtiri,pe hartia de copt,taiata de dimensiunea formei de blat(diam 24 cm).Se coc foile la 180 C timp de 10 - 12 min.Cand foile se racesc devin de consistenta biscuitilor.

Crema: 500 ml frisca,50 gr zahar,4 linguri dulceata de visine,200 gr nuci ,esenta de rom.Se bate frisca si se imparte in 2 parti.O parte o amestec cu nuca,zahar si rom, iar cealalta parte cu dulceata de visine.

Se insiropeaza foile cu cate 2 linguri (pe fiecare) Irish cream.Se aseaza prima foaie apoi crema cu nuca,foaie,crema cu dulceata,etc.

Se imbraca tortul cu frisca si se orneaza cu nuci caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Intercontinental