Tort cu cirese si nuci

de Tabita _ in Torturi, 18 Mar 2016 | 4575 vizualizari

 

Un tort foarte bun si aromat.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 80 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g unt
  • 6 oua
  • 120 g nuca macinata
  • cirese din compot (260 g)

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra (85%cacao)- puteti folosi si alta ciocolata daca nu va place ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si nuci:

Mai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare ca pentru bezea.

Am frecat untul cu galbenusurile si le-am adaugat peste albusuri. 

Am amestecat faina cu praful de copt si am inclus-o treptat in compozitie.

Am adaugat si nuca macinata si am amestecat usor.

Am tapat o forma de tort cu unt si faina si am turnat compozitia.

Apoi am asezat ciresele peste blat.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute sau pana capata o culoare rumena. Se verifica cu ajutorul unei scobitori daca e gata.

Dupa ce blatul s-a copt, l-am lasat sa se racoreasca.

Apoi am pregatit glazura.

Am pus intr-un bol toate ingredientele pentru glazura si le-am lasat cateva minute in cuptorul cu microunde, doar cat sa se topeasca ciocolata. Apoi am amestecat usor si am turnat glazura calda peste blat.

Am lasat la rece tortul cateva ore pana la servire. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]