Tort cu mousse de pepene galben

de Georgyana in Torturi, 25 Iul 2012 | 7082 vizualizari

 

Un tort perfect pentru o zi calda de vara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pepene galben
  • 300 g frisca batuta
  • 4 linguri gelatina
  • 250 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • banuti de piscoturi sau blat simplu + sirop pentru insiropat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de pepene galben:

Eu am avut doi pepeni mai mici si am pus unul si jumatate, iar restul l-am pastrat pentru ornat.

Gelatina se pune la umflat in apa. Pepenele se curata si se taie cuburi, apoi se pune intr-un blender pana devine piure. Se pune la fiert impreuna cu zeama de lamaie pana da in clocot apoi se opreste focul si se adauga gelatina. Se lasa pana ajunge la temperatura camerei apoi se pune frisca lingura dupa lingura.

Se aseaza intr-o tava (22 cm) banuti insiropati sau blat insiropat apoi se toarna piureul si se da la rece pana a doua zi.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am taiat felii subtiri si am scobit bilute din pepene.

Este un tort foarte aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bunica 1

30.04.2013, 07:12

La multi ani!

MIUTA 1

30.04.2014, 11:57

La multi ani fericiti !

Georghiouadriana23 1

30.04.2014, 12:53

la multi ani :*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"