Ingrediente blat:
Ingrediente crema:
ptr insiropat: 1/2 plic cappuccin
ptr decor: ciocolata rasa, bomboane colorate
Mai intai am pregatit blatul:
Am dizolvat cele doua pliculete de cafea instant in 2 linguri de apa fierbinte.
Galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar, obtinand o spuma. Am adaugat zaharul vanilat si cafeaua calduta, apoi faina si praful de copt.
Albusurile le-am batut spuna, adaugand si restul de 100 g zahar.
Am adaugat albusurile peste amestecul de galbenusuri amestecand e jos in sus.
Am pus compozitia intr-o forma (a mea a avut 25.5) unsa cu ulei si tapetata cu hartie, si am copt-o la 180 grade, timp de 40 minute.
Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca.
Intre timp am pregatit crema:
Am dizolvat intr-un ibric, cele 2 plicuri de gelatina in laptele dulce, lasand sa se umfle. Dupa 10 minute am pus ibricul pe foc, amestecand mereu pana se dizolva, fara insa a fierbe.
Cat gelatina se odihnea putin, am mixat smantana bine-bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Am adaugat la smantana si gelatina calduta si am dat la frigider ptr 10 minute (nu mai mult ca se intareste prea tare).
Dupa 10 minute, crema am impartit-o in 2, jumatate am amestecat-o cu nuca macinata, iar jumatate am lasat-o asa.
Blatul l-am taiat in doua.. am insiropat partea de jos cu cappuccino, apoi am pus crema cu nuca, apoi iar blat si deasupra crema simpla.
Am ras marunt ciocolata si am aruncat in ploaie peste tortulet. Deasupra am pus si niste bombonele colorate... asa mai de sarbatoare.
Un tortulet foarte racoritor!
1
Ca o completare... in crema as mai fi adaugat niste fructe deshidratate sau de la compot.. scurse bine.