Tort cu crema de ness

de Lau in Torturi, 2 Sep 2011 | 5542 vizualizari

 

Reteta pentru blat o am de Gabi. Pentru fratele meu care astazi implineste o frumuoasa varsta,la multi ani si multa sanatate

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 60 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri alune macinate
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de ness
  • 250 ml zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml frisca
  • GLAZURA
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness:

Blat-Galbenusurile le mixam impreuna cu apa timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, sare, alune si amestecam usor

Eu am adaugat si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am incorporat usor la final (la Gabi la reteta nu scria)

Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina pe fundul tavii. Dam tava la cuptor 20-25 minute (pana trece testul cu scobitoarea)

Crema-laptele il incalzim. Amestecam zaharul cu amidonul si lingurile de ness. Amestecam bine, adaugam apoi  laptele incalzit si omogenizam bine. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa crema. Cand s-a racit adaugam frisca si amestecam

Asamblare-taiem blatul in 2, asezam prima foaie -insiropam-adaugam crema-foaia a 2-a

Glazura-rupem ciocolata bucati si adaugam frisca. Punem pe foc si amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Turnam peste ultima foaie si decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]