Tort cu crema de mascarpone si capsuni

de Oana in Torturi, 18 Mai 2015 | 10315 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat, extrem de aromat si racoritor :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • oua- 4 buc
    • zahar- 8 linguri
    • lapte- 4 linguri
    • ulei- 4 linguri
    • faina- 6 linguri
    • cacao- 2 linguri
    • praf de copt- 1 pliculet
    • un praf de sare
    Crema:
    • mascarpone- 200 gr
    • ciocolata alba- 80 gr
    • crème patisserie- 200 ml
    • piure de capsuni dat prin sita- 4 linguri (obtinut sin 200 gr capsuni proaspete)
    • capsuni proaspete- 200 gr
    • gelatina- 1 pliculet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si capsuni:

  • Pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare  pana devin pufoase

  • Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa

  • Mixati apoi galbenusurile cu uleiul

  • Adaugati apoi laptele peste galbenusuri

  • Rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus

  • Amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula

  • Tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia

  • Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute

  • Faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj

  • Cat timp se raceste blatul pregatiti crema

  • Piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul Hand Blenderului Breville, pasand aproximativ 200 gr de capsuni proaspete, apoi il treceti prin sita

  • Puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti

  • Turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit

  • Mixati branza mascarpone  pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin

  • Mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula

  • Adaugati la final piureul de capsuni

  • Hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema

  • Amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute

  • Taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil

  • Taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema

  • Ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol