Pentru blat se separa ouale, albusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si tare, adaugam apoi galbenusurile amestecate bine cu uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la final migdalele macinate fin. Punem compozitia la cuptor la foc mediu pentru aprox 20-25 de minute.
Crema: inmuiem gelatina in cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi adaugam gelatina inmuiata si dam la rece. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam cele 500 gr de mascarpone si mixam in continuare pana obtinem o crema consistenta. Separat mixam restul de frisca pana obtinem o spuma consistenta iar apoi adaugam treptat crema de ciocolata, mixand in continuare, la final adaugam si crema de mascarpone si amestecam foarte bine.
Blatul il taiem in doua, avand grija ca baza sa fie mai groasa cam 2/3 din grosimea blatului, si il asezam in inelul formei detasabile de tort unsa in prealabil cu unt, insiropam blatul iar apoi turnam 2/3 din crema de ciocolata, si il dam la rece pentru 2 ore. Dupa ce crema s-a intarit, scoatem inelul formei de tort, cealalta parte de blat o taiem in 12 triunghiuri pe care le folosim pentru a orna tortul. La final topim ciocolata amrauie pe baie de aburi cu 2-3 linguri de ulei pentru a fi lucioasa si ornam tortul.