Tort cu ciocolata si gem de caise

de laylalala in Torturi, 2 Aug 2010 | 4512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pebtru blat
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita cuisoare macinate
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • Pentru umplutura si decor
  • 300-500 ml frisca lichida
  • 125 gr ciocolata cu lapte
  • 4 linguri gem de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si gem de caise:

Pentru blat, se incinge cuptorul la 180°

Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea scortisoara si cuisoarele macinate.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza cate un ou pe rand urmate de coaja rasa si zeama de lamaie.Se inglobeaza in final ingredientele uscate si se toarna aluatul obtinut in forma pregatita.Se da la copt 50-60 minute pan acand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 2 parti pe orizontala.

Pentru crema, se topeste ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un vas se pun 100 ml frisca si se bat apoi se incorporeaza ciocolata racita.Intr-un lat vas se bat inca 100 ml frisca in care se incorporeza ulterior gemul de caise.Restul de frisca se bate simplu.
Pentru asamblare, se aseaza un blat pe farfurie, se unge cu crema de ciocolata, se acopera cu un alt blat, se unge cu crema cu gem, se acopera cu al 3-lea blat apoi intreg tortul se decoreaza cu frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol