Pentru ca azi 31 decembrie am implinit 20 de ani de casatorie,nu se putea sa ratez evenimentul fara un tortulet mic.Din pacate aparatul meu a inceput sa dea rateuri,e obosit,stresat si nu mai face fata.Asa ca n-am poze de calitate....
Blat:
Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana sta ca o bezea.Se incorporeaza galbenusurile,faina si nuca macinata,omogenizandu-se bine.Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 23 cm si se toarna compozitia in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit( e bine sa fie facut cu o seara inainte) si apoi se taie in 4.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun pe foc sa dea in fiert,cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.Se las ala racit
Crema 1:
Intr-un castron se pune praful de creme ole de capsuni,se adauga zaharul si smantana,amestecandu-se bine sa nu se formeze cocoloase.Se adauga si laptele si se mixeaza bine la viteza cea mai mare.
Crema 2 si 3 ,se va proceda la fel ca la crema 1
Asamblare:
Blatul taiat in 4 ,se aseaza prima parte pe un platou se siropeaza,apoi intindem crema 1 de capsuni,deasupra al doilea blat,siropam si intindem crema 3 de ciocolata,peste care punem partea a treia de blat,siropam si intindem crema 2 de vanilie,la final ultimul blat il siropam si intindem din crema 3 .Ornam cu frisca si pasta de zahar,in functie de imaginatie sau eveniment...
PS.Iese un pic mai multa crema,merge pentru un tort cu diametrul mai mare,doar ca eu am folosit crema ramasa la niste mini eclere...