"Topala alba" cu mamaliguta

de alinutzika in Porc, 9 Aug 2011 | 14868 vizualizari

 

Asa i se spune la noi: "topala alba". Poate datorita culorii. Se face doar in apa in care a fiert carnea... E delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

  • costita de porc afumata
  • carnat afumat
  • faina de grau (puneti pentru fiecare persoana cate o lingura cu varf de faina)
  • lapte (depinde de cantitatea de faina)
  • sare, piper, vegeta
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Topala alba" cu mamaliguta:

Pentru a prepara "topala alba" cu mamaliguta se pun costitele si carnatii taiati bucati potrivite la fiert. Se face o ingrosala din faina si lapte (dupa numarul de persoane). Cand carnea e fiarta, se ia din oala intr-o farfurie, iar apa in care au fiert se strecoara si se pune din nou la fiert, adaugand cu grija ingrosala de faina. Se fierbe bine si se condimenteaza dupa gust. Se adauga si patrunjel verde tocat, dar eu nu am pus ca era prea tarziu ca sa ma mai duc pana in gradina..:))

Se serveste cu mamaliguta!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Topala alba" cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza la cuptor cu costita de porc