TOCHITURĂ DE PORC

de Panacris in Porc, 22 Noi 2015 | 6627 vizualizari

 

Daaa, știu că suntem în postul Craciunului,nu dati cu pietre :( Aveam de onorat o provocare, așa că păstrați rețeta pentru sărbătorile ce urmează ;). E un fel minunat, cu multe ingrediente de gustul Zmeișorilor. O rețetă tradițională ca la bunica sau mama, nu am, deoarece am descoperit acest fel de mâncare, doar când am ajuns să locuiesc în Regat, adică răgățime ;). Dar am căutat în cărțile lui Radu Anton Roman unde am găsit ceva minunat și apetisant. Așa că să lăsăm poveștile și să trecem la treabă.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc mai împănată cca. 1000g,
  • ficat de porc cca. 300 g,
  • cârnați afumați de casă cca. 300 g,
  • bacon bucățele 125 g,
  • untură de porc 2 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • boia dulce de ardei.
  • Pentru servire:
  • Mămăligă,
  • Ou de găină,
  • Brânză de oi rasă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TOCHITURĂ DE PORC:

Într-un vas cu fundul gros, tip ceaun, ar fi ideal, eu m-am folosit de Laurențiu-Ionel, mulitcooker-ul Phillips, se pune la încins untura, se adaugă ficatul tăiat cubulețe, se perpelesc puțin, apoi se adaugă carnea tot cubulețe, de aceea se numește tochitură, că să nu te folosești de cuți să tai carnea, se amestecă, apoi se acoperă și se lasă la foc mic, cca. 60 de minute, se asezonează de piper, cimbru și boia, amestecându-se din când în când. Atenție nu se adaugă apă, și sare, carnea de porc lasă sufiecient lichid și grăsmie. După ce s-au gătit cubulețele de carne, se adaugă feliile de cârnați și baconul mărunțit, se mai lasă la fiert cca. 15 minute pentru a se combina gusturile. La sfârșitul gătirii, se asezonează de sare, dacă mai e nevoie, cârnații și baconul au destulă sare. Tochitura se servește fierbinte, acompaniată de mămăligă, un ou ochi și brânză rasă, alături de murături de sexon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "TOCHITURĂ DE PORC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Micutza Luana 1

23.11.2015, 12:41

asa ceva nu refuzz

miki_a 1

23.11.2015, 12:52

pentru prezentare!!!

mirela0911 1

24.11.2015, 10:21

Bunaciune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Masa voinicului