Tocanita de pui si maruntaie de pui

de Isabel in Pui, 13 Oct 2013 | 11073 vizualizari

 

Am folosit pui de tara(aripioare,piept) si maruntaele a doi pui(ficatei,pipote,inimioare)..

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare (partea superioara)
  • 2-3 bucati de piept de pui
  • maruntaie de la 2 pui (inimi, ficatei, pipote)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 cana cu apa fierbinte(400ml)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3-4 lg de bulion
  • 1 lg faina dizolvata in 3lg de lapte
  • piper
  • cimbru
  • vegeta
  • dafin
  • patrunjel verde(o legatura)
  • o cescuta de ulei
  • malai pt mamaliga (250 g malai, 500 ml apa si sare)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui si maruntaie de pui:

Se spala carnea si se pune la prajit in uleiul fierbinte si se lasa pana se rumeneste pe o parte. O sa se lase multa apa din el si grasime daca e gras si abia dupa ce va scadea apa se va rumeni. Cand s-a facut pe o parte se intoarce pe cealalta parte si atunci se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Cand s-au calit toate bine se adauga bulionul, se amesteca bine, apoi adaugam apa fierbinte, condimentele, acoperim si lasam aprox. 20 minute la fiert, apoi luam capacul si mai lasam 10 minute. Adaugam faina dizolvata in lapte, usturoiul si patrunjelul si mai lasam 10 minute. Intre timp facem si mamaliga.

Le servim pe amandoua fiebinti cu muraturi.

TIPS-URI

1

daca e mai batran puiul va trebui fiert mai mult timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui si maruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Anett 1

13.10.2013, 15:11

hmmm buna buna!

MotanLaOale 1

13.10.2013, 21:22

Isabel 1

15.10.2013, 09:44

daaa fiecare cu ce doreste sa acopanieze,eu cu mamaliguta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita papricata de pui cu tarhon