Tocanita de pui cu galuste din cartofi

de simona72 in Pui, 19 Feb 2015 | 12645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru tocanita:
  • 2 pulpe superioare
  • 2 pulpe inferioare
  • 2 aripi de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat marunt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei copt
  • 2 rosii
  • 500 ml suc de rosii
  • pentru galuste:
  • 4 cartofi
  • 80 gr branza tare de capra sau oaie
  • 50 gr unt gras
  • sare dupa gust
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr cascaval ras
  • pentru decor: 1-2 fire ceapa verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu galuste din cartofi:

Pentru tocanita: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se taie ardeiul julien si se adauga la ceapa si se lasa sa se caleasca 1 minut. Se adauga carnurile de pui, se amesteca si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga sucul de rosii, concentratul si pasta de ardei copt. Se lasa pe 40 minute. Se asezoneaza cu sare, piper, busuioc, se amesteca si se lasa putin pe foc sa se intrepatrunda aromele. Se pune tocanita intr-un vas termorezistent, desupra se presara rosiile taiate cubulete.

Pentru galuste: se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. In vasul robotului de bucatarie punem branza, dam cateva pulsatii robotului atat cat branza este bine sfaramata. Adaugam cartofii fierti, untul, oul, sare, pornim robotul si lasam pana toate ingredientele sunt bine maruntite si amestecate. La urma adaugam faina si mai dam cateva pulsatii robotului. Cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari il punem intr-o farfurie. Cu o lingura luam din compozitia pentru galuste, punem peste cascaval si cu mainile formam galuste invelite in cascaval. Punem galustele in vas peste tocanita. Cand am terminat toate galustele de format si pus in vas, dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana galustele sunt rumene deasupra. Presaram deasupra ceapa verde tocata feliute.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

de preferat sa aveti o branza tare cu gust intens

2

este o mancarica care se poate adapta in functie de ingredientele avute...de exemplu: se poate face si fara carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.02.2015, 21:50

Vai de viata mea cat de bine poate arata...Bravoooooo

pity19 1

19.02.2015, 23:29

Bun! Mie nu imi place ceapa , dar se poate fara!

Teo 1

20.02.2015, 22:14

Simona,e de luat serios in seama...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu tacamuri de gaina