Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec

de ArianaBala in Pui, 28 Iul 2011 | 10489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g inimioare si pipote
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 200 ml pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingurita unt
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec:

Curatam inimioarele si pipotele, si le punem la fiert in putina apa cu o lingurita de sare si o lingurita de otet, pana se fierb pe jumatate.
Punem untul intr-o tigaie mai mare( gen wok). Cand s-a topit, punem ceapa si o calim putin.

Morcovii ii curatam si unul il dam pe razatoare, celalalt il taiem rondele.

Cand ceapa a devenit aurie, punem si morcovii peste ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna.

Adaugam inimioarele si pipotele , bulionul, foaia de dafin si ardeiul gras tocat marunt si vinul.

Lasam sa fiarba 10-15 minute pana cand scade vinul si se obtine un sos mai gros. Potrivim cu sare si piper.


TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta sau piure de cartofi.

2

Cred ca merge mai bine fara foaia de dafin pt. ca are o aroma prea puternica, eu cu siguranta data viitoare n-o mai pun. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga