Tocanita de curcan

de Irina in Curcan, 6 Sep 2013 | 9672 vizualizari

 

Dupa cum va spuneam si cu alta ocazie, tocanitele sunt mancarurile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • pulpa de curcan dezosata
  • 2-3 fire de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • 2-3 cartofi
  • 2 rosii decojite
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • marar
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan:

Tocanita asta am facut-o mai demult, la vremea cand inca mai gaseai ceapa verde in piata... :D Tocmai am descoperit pozele si m-am gandit ca e pacat sa nu o mai postez, nu? 

Am gatit tot intr-un vas Zepter, in caz ca va intereseaza... :P

Am spalat pulpa de curcan si am taiat-o felii.

Ceapa curatata si taiata am pus-o in vas in ulei incins.

Dupa ce am amestecat de cateva ori, cat sa se inmoaie putin ceapa, am adaugat carnea si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat pe foc pana butonul a ajuns la jumatatea zonei verzi si am oprit focul. 

 Tinand cont de faptul ca am avut carne de curcan, a durat mai mult prepararea lui, celelalte ingrediente adaugandu-le abia cand am fost convinsa ca s-a patruns carnea.

In timp ce mancarea bolboroseste sub capac ( fara foc, da? ), curat cartofii, ii spal si ii tai cubulete.

Am lasat vasul acoperit pana acul indicator a coborat in zona galbena. 

Acesta e momentul cand am adaugat cartofii, am acoperit vasul si am pornit focul din nou.  

Acul a urcat din nou in zona verde, am oprit focul inca o data si am lasat si cartofii sa se patrunda. Cand cartofii au fost gata, am adaugat si rosile decojite si taiate cubulete, am condimentat dupa gust cu sare, piper si busuioc si am mai lasat doar cateva minute vasul pe foc. Acul a urcat foarte repede, asa ca l-am si oprit foarte repede.

La final am presarat verdeturi peste tocanita si am mancat-o cu placere maxima! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

06.09.2013, 21:10

La asa tocanita nu lipsesc pentru ca imi place mult

nilgun 1

06.09.2013, 21:22

ffffffff buna

tanyapatap 1

07.09.2013, 18:11

IMI PLACE!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume