Tocanita de ardei kapia copt

de katty in Mancaruri de legume, 8 Aug 2020 | 7474 vizualizari

 

Mai aveam o punga de kapia la congelator asa ca, intr-un fel, voiam sa scap de ea, dar intr-un mod placut, asa ca am facut o tocanita. Daca nu ati facut pana acum eu zic ca este timpul sa incercati.
Daca aveti kapia proaspat, timpul acordat va fi ceva mai mare deoarece va trebui mai intai copt si descojit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ardei kapia copt si descojit
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 300 gr rosii bine coapte
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • mamaliga pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei kapia copt:

Ardeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii.

Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele.

In uleiul incins punem ceapa si un praf de sare. O lasam sa se inmoaie usor si adaugam rosiile.

Cand rosiile sunt fierte si sosul incepe sa se lege, adaugam fasiile de ardei kapia. Potrivim de sare si piper si fierbem pana scade sosul. Adaugam smantana, omogenizam si mai dam cateva clocote.

Servim tocanita cu mamaliga.

 

 

TIPS-URI

1

puteti coace ardeii cu o zi inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei kapia copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ardei copti