Clatim conopida, rupem bucati si dam la fiert in apa cu sare, pana aceasta devine mai moale
Clatim cartofii sub jet de apa rece. Curatam de coaja. Taiem fiecare cartof felii rotunde, punem intr-o oala, acoperim cu apa si adaugam un praf de sare. Dam la fiert cartofii pana furculita intra cu usurinta in ei
Rupem branza de vaci marunt, adaugam 6 linguri de smantana, 3 oua si o lingurita jumatate de sare, amestecam bine
Pregatim o tava de cuptor unsa cu unt.
Strecuram cartofii si conopida de apa. Condimentam cu sare.
In tava unsa punem un rand de cartofi, unul de conopida, turnam jumatate din compozitia de branza. Mai punem un strat de cartofi, unul de conopida si iar cartofi, peste care adaugam restul compozitiei peste cartofi
Dam la cuptorul preincalzit la 190 grade , pana se rumeneste la suprafata , cca 30 de minute!
Pofta buna!