Tocanita cu salau

de Moni_alex in Peste, 20 Sep 2016 | 5325 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta".
Pestele e preferatul meu si in special salaul si mi-as dori sa ma rasfete sotul meu cu asa o tocanita.
La dulciuri nu am nici o sansa sa ma rasfete el.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de salau proaspat
  • 2 cepe
  • un morcov
  • 2 ardei copti
  • 3-4 rosii
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu salau:

Am spalat bine salaul, l-am lasat sa se scurga de apa si l-am condimentat cu sare.

Intr-o tigaie ceramica am pus 2 linguri de ulei, am daugat pestele si am lasat la foc potrivit intorcand de o parte pe alta pana s-a rumenit pestele si s-a patruns.

Ceapa am taiat-o solzisori iar morcovul l-am dat pe razatoare.

Intr- cratita am pus 2 linguri de ulei, am adaugat ceapa, morcovul si jumatate de pahar de apa si am lasat pe foc sa se caleasca pana s-au inmuiat.

Rosiile le-am decojit si le-am taiat marunt iar ardeiul copt l-am taiat fasiute.

Am adaugat pe foc rosiile si ardeiul copt si am lasat 15-20 de minute.

Am adaugat bucatile de salau, sare, piper, cimbru si putina boia dulce si am lasat la cuptor la foc potrivit 15 de minute pana s-au amestecat aromele.

Imi place sa ramana crocant pestele in tocanita!

Delicioasa tocanita!

TIPS-URI

1

se pot pune si 3-4 catei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu salau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]