Tocana de iarna cu fasole pastai

de Pasiune pentru bucatarie in Conserve, 8 Sep 2011 | 22641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 kg fasole pastai
  • 1 kg ardei galben
  • 1 kg ardei rosu(capia)
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg rosii
  • 1 l ulei
  • Sare grunjoasa
  • Apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iarna cu fasole pastai:

Intr-un ceaun mare se pune uleiul si se incinge bine,apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovii dati pe razatoarea cu gauri mari. Se calesc impreuna 10 minute,apoi se adauga ardeiul tocat cubulete si fasolea. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert.\

Intr-o oala separata se da in clocot 3 l apa , se opreste focul si se adauga rosiile crestate putin in varf. Se scot si se decojesc. Se taie cubulete.

Cand fasolea s-a inmuiat putin se adauga si rosiile si se lasa sa fiarba pana scade sosul si incepe sa se aleaga uleiul la suprafata. Trebuie sa mai ramana lichid in ceaun.

Borcanele(14-16 de 720 g) se spala si se usuca (eu le pun in tava si le bag 10 minute la cuptor). Se repartizeaza tocana in borcane si se strang capacele. In ceaun se pune o carpa si se aseaza borcane. Se toarna apa pana la jumatatea borcanelor. Se fierb 30 minute,apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iarna cu fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

09.09.2011, 19:51

horia 1

10.09.2011, 15:55

"greierele & furnica"...eu sunt greierele ,ptr. ca la iarna o sa cumpar toate conservele. felicitari !

marcela1979 1

10.09.2011, 20:27

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocana de fasole verde pentru iarna