Tiramisu reţetă originală

de AndreeaDea in Prajituri, 23 Ian 2017 | 2838 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g pișcoturi
  • 500 g mascarpone
  • 4 oua
  • 500 ml cafea
  • 100 g zahar
  • O esență rom
  • Cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Separam cele 4 oua și batem albușurile pana devin spuma, după aceea adăugăm jumătate din zahar și batem pana devine foarte tare asemănătoare unei bezea.

Separat, batem gălbenușurile cu zaharul rămas si esenta de rom (putem folosi si esenta de vanilie, însă mie personal imi place cea de rom) pana devine cremoasa, după aceea adăugăm mascarpone și amestecam pana se încorporează bine cu gălbenușurile.

În următorul pas, incorporam treptat albușurile bătute spuma cu compoziția de mascarpone.          

 După ce am terminat crema, urmează sa asamblam prăjitura, înmuiem pișcoturile în cafea, cam pentru 3 secunde și le punem în tava ( eu am folosit tava de unica folosință) după ce am acoperit tava cu un strat de pișcoturi, punem un strat de crema și vom face același lucru și pentru următorul strat.

După ce punem și ultimul strat de crema, vom pudra prăjitura cu cacao. 

Vom da prăjitura la frigider pentru câteva ore pentru ca pișcoturile sa se inmoaie si sa absoarbă din crema. 

Este o prăjitură foarte ușor de făcut și super delicioasa. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone