Chec in doua culori

de rhalooka in Prajituri, 19 Mai 2014 | 8442 vizualizari

 

Checul este cel mai simplu si cel mai rapid desert. Va propun o reteta rapida si ieftina.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in doua culori:

Intr-un bol batem foarte bine cele doua oua impreuna cu zaharul. Apoi adaugam laptele si uleiul si continuam sa mixam energic. Separat, amestecam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce le-am amestecat bine, le adaugam peste compozitia de mai sus si le omogenizam bine.

Turnam 2/3 de compozitie in tava de copt, pe care am pregatit-o cu hartie de copt, iar restul de 1/3 din compozitia ramasa o amestecam impreuna cu cele 2 linguri de cacao. Omogenizam bine si apoi o adaugam peste aluatul initial.

Coacem la foc mare (depinde de cuptor) pentru 10-15 min si apoi dam cuptorul la un foc mediu pentru inca 30-40 min.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti bate separat cele 2 albusuri, adaugati zaharul si amestecati pana cand acesta s-a topit, apoi adaugati cele 2 galbenusuri si continuati reteta cu urmatorii pasi.

2

Dati drumul la cuptor cu 10 minute inainte de a termina de pregatit aluatul.

3

Puteti adauga in chec, inainte de coacere, alune, nuci, stafide etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]