Tiramisu

de sandytza in Prajituri, 5 Iun 2009 | 13358 vizualizari

 


Tiramisu reteta adaptata dupa reteta originala

 

INGREDIENTE

  •  7 oua
  • 2 plicuri de frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta rom
  • 450 gr piscoturi
  • 8 linguri zahar pudra
  • 300 ml cafea preparata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:


Tiramisu reteta adaptata dupa reteta originala

Se prepara cafeaua , daca are zat se strecoara ,se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, cu mascarpone si esenta de vanilie . Albusurile se bat spuma ;dupa ce s-au intarit se adauga praful de frisca si se mai bate 1 minut cu mixerul. Cand albusurile s-au intarit bine cu praful de frisca se adauga treptat peste galbenusuri amestecand continu.
Cand cafeaua s-a racit si crema e pregatita se asambleaza prajitura.
Se ia fiecare piscot in parte si se da prin cafea pe o parte si pe alta ;nu e nevoie sa lasati mult piscoturile in cafea.

Se aseaza piscoturile inmuiate intr-o tava , peste care se adauga jumatate din crema preparata.

Peste primul rand de crema se aseaza al doilea rand de piscoturi inmuiate in cafea.
Peste al doilea rand de piscoturi se aseaza cealalta jumatate de crema si se pudreaza cu cacao.

Se lasa la frigider 12 ore inainte de a se servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]