Telina gratinata

de radu_popovici in Mancaruri de post, 30 Apr 2011 | 5801 vizualizari

 

Reteta video de telina gratinata prezentata de Radu Popovici in emisiunea Retetele lui Radu din cadrul matinalului Cafeaua de dimineata de la Kanal D. www.bucataras.ro este partener media al emisiunii!

 

INGREDIENTE

  • 500 g radacina de telina
    1/2 lamaie, sucul stors
    2 linguri de unt
    1 ceapa mica, tocata marunt
    2 catei de usturoi, tocati marunt
    2 linguri de faina
    300 ml lapte
    50 g cascaval ras
    1 lingura de capere
    sare
    boia iute
    1 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
    patrunjel proaspat, tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telina gratinata:

Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea sa este deosebita datorita combinatiei de lactate cu nucsoara, ca si aportului de gust adus de capere.

Se incinge cuptorul la 190 °C. Se curata telina de coaja, se taie in jumatate si se feliaza fiecare dintre jumatati la 5 mm grosime. Se pun imediat feliile in apa amestecata cu suc de lamaie, ca sa nu se brumeze.

 Se da apa in clocot si se fierbe telina 10-12 minute, la foc mic, pana ce se face frageda. Se scurge bine si se asaza, pe un singur strat dar suprapuse putin, ca solzii, pe fundul unui vas termorezistent.
 
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie si sa prajeste ceapa 3-4 minute, la foc domol. Se adauga usturoi si se continua 2-3 minute, pana ce ceapa se face translucida. Se adauga faina se amesteca 1 minut, apoi se incorporeaza laptele, ca sa se obtina un sos.
Se adauga jumatate din cascaval, nucsoara, capere, sare si boia si se amesteca.
 
Se toarna mixtura peste telina si se da aceasta la cuptor timp de 10 minute. Se presara apoi deasupra cascavalul ras si se continua alte 5-10 minute, pana ce se rumeneste.
Se serveste presarata cu patrunjel proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Telina gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]