Tavalita

de ella 87 in Prajituri, 6 Feb 2011 | 5865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250gr faina,
  • 250gr zahar,
  •  1ou,
  • 50gr margarina,
  •  100 ml apa minerala,
  • 1 pliculet de praf de copt,
  •  ciocolata menaj,
  • nuca de cocos
  • ,nuci,
  • coaja portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

Se pune oul si se bate cu zaharul pana se dizolva,

se pune peste margarina,1 praf de sare, praful de copt se amesteca cu faina inainte si se toarna in ploaie pana se formeaza un aluat,

la sfarsit adaugam si apa minerala sau lapte daca doriti,putina coaja de portocala.

Turnati compozitia intr-o tava si dati la cuptor cca.25/30min. la foc mediu.

Intre timp puneti ciocolata intr-un bol cu o lingura de margarina si bagati la microunde,daca nu topiti-o pe foc.

Spargem nucile si le faramitam, amestecam cu nuca de cocos,

dupa ce scoatem prajitura o lasam sa se raceasca si o taiem patratele potrivite, dam prin glazura de ciocolata  si apoi prin cocos cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

vanilla 1

07.02.2011, 13:41

de curand am facut si eu reteta asta, si am folosit lapte de soia! a iesit mai buna de cat varianta clasica!

ella 87 1

07.02.2011, 22:58

daca aveam si lapte iesia mai buna cred...dar incercand inveti...

adry88 1

04.07.2011, 16:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mascarpone