Negresa de post

de Sidy in Prajituri, 15 Noi 2010 | 8264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • 50 g nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3-4 cuisoare pisate
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 50 g margarina
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet. Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele .

O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina. Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul dinainte incalzit. Se verifica daca este coapta prajitura cu ajutorul scobitorii.

Se prepara glazura amestecand taote ingredientele pe foc. Cand se scoate prajitura ca e gata , se taie felii si se rastoarna peste felii glazura fierbinte. Deasupra se presara nuca de cocos.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

16.11.2010, 18:51

si eu fac in post des reteta de negresa..abia astept sa o pregatesc iar

maria_claudia 1

17.11.2010, 17:35

vanilla 1

19.11.2010, 15:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin(de post)