O reteta gatita in stil japonez. Am mancat la restaurant si am vrut sa reproduc.
Tataki ( „lovit” sau „bătut”) înseamnă o tehnică pentru prepararea peștelui sau a cărnii în bucătăria japoneză. Peștele (sau carnea) este taiat bucati, apoi marinat în oțet, soia etc și asezonat cu ghimbir (care este zdrobit și redus la o pastă, de unde si etimologia numelui). Tehnica a fost dezvoltată de Sakamoto Ryōma, un samurai din secolul al XIX-lea.
Tare bun !
https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/tataki-de-pastrav-somonat.html
Indepartati pielea.
Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare.
Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui.
Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul. Puneti piper si amestecati bine.
Am pus totul intr-un sac de congelat si lasat sa marineze 3 ore la rece.
Puneti semintele de lin si de susan in 2 farfurii.
Scoateti pestele si uscati-l cu un prosop de gartie.
Dati-l pe ambele parti prin seminte.
Incalziti uleiurile intr-o tigaie.
Reveniti pestele 2 minute la foc rapid pe fiecare parte.
Totul depinde de cum doriti gatirea lui.
Luati-l din tigaie si taiati-l bucati.
Serviti cald.
L-am servit cu salata verde 'sucrine' prajita un pic, cu salata de varza si salata de sfecla rosie.