Tarta tricolora

de Oana in Mancaruri de legume, 5 Sep 2010 | 4723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg ardei gras rosu
  • 500 g spanac
  • 250 g branza de vaci grasa
  • 250 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tricolora:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se imparte in doua, putin mai mult pentru foaia care va fi la baza si pe marginile formei. Se intind doua foi. Foaia mai mare se aseaza intr-o tava rotunda, imbracand si marginile.

Ardeiul gras se coace, se curata si se taie fasii. Se lasa la scurs si se aseaza peste foaia din tava. Eu am folosit spanac-frunze la borcan, daca aveti proaspat il opariti mai intai cu apa si sare. Se lasa la scurs. Peste ardeiul copt se rade cascaval, apoi se aseaza spanacul si se rade iar cascaval. Branza de vaci si telemeaua rasa se amesteca cu oul si laptele pana se obtine o pasta cremoasa. Se toarna peste spanac si se rade iar cascaval. Se acopera tarta cu foaia de aluat, se inteapa cu furculita si se coace la foc mediu pana se rumeneste usor. Cand este aproape gata se unge cu un ou batut bine si se mai lasa putin la cuptor. Este delicioasa atat rece, cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tricolora" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu cu Spanac