Andra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de tartă cu legume și brânză de capră, perfectă pentru un prânz ușor sau o cină savuroasă.
Pentru această Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, făină, ou, dovlecel, ceapă, roșii, brânză de capră.
Cum se prepara aceasta Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară:
Pune făina într-un bol, adaugă untul tăiat cuburi și amestecă până obții un aluat nisipos. Adaugă o linguriță de sare și cele două gălbenușuri și mixează în continuare. În cazul în care aluatul iese prea dens, poți adăuga 1-2 linguri de apă rece. Nu frământa excesiv pentru a nu activa glutenul.
Formează o bilă, învelește-o în folie alimentară și lasă aluatul la frigider timp de o oră.
Între timp, curăță și taie ceapa rondele subțiri. Feliază roșiile și dovlecelul la fel de subțire.
Întinde aluatul pe blatul de lucru înfăinat ușor și decupează marginile astfel încât să capete o formă rotundă. Așază-l în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Pune brânză de capră și întinde-o pe toată suprafață aluatului. Așază deasupra feliile de legume, alternând din fiecare. Strânge marginile aluatului și presează ușor. Unge marginea cu gălbenuș de ou bătut și condimentează totul cu sare și piper. Stropește tarta cu puțin ulei de măsline.
Coace tarta cu legume în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și las-o puțin la temperat. Garniseste cu cimbru proaspăt, puțin oțet blasamic și câteva picături de ulei de măsline.
Este o tartă extraordinar de gustoasă și aromată.