Tarta sarata cu spanac si ricotta

de geoline in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2015 | 5872 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la mama mea, este foarte satioasa, sanatoasa si delicioasa. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj
  • 250 g ricotta
  • 600 g spanac congelat
  • 3 linguri de parmezan
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cateva bucati de cascaval pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu spanac si ricotta:

Spanacul se caleste in putin ulei pana se evapora apa lasata si se lasa la racit. Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt.

Taiem aluatul de foietaj in forma rotunda si il punem in tava. Intepam aluatul din loc in loc pentru a nu se umfla la copt. Spanacul racit se amesteca cu ouale, parmezanul, ricotta, sarea si piperul. Se pune compozitia in forma, iar marginile aluatului de intorc in interiorul tartei. Deasupra se pun cateva bucati de cascaval.

Se coace 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

TIPS-URI

1

daca spanacul este proaspat se pune o cantitate mai mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cartofi si kaiser