Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză - Gust și savoare într-un desert de toamnă

de Bucataras in Dulciuri, 10 Oct 2025 | 180 vizualizari

 


Astăzi am pregătit o rețetă savuroasă de tartă rustică cu struguri și cremă de brânză, garnisită cu fulgi de migdale pentru un plus de textură. Este un desert care se face ușor și te bucură cu gustul ei bun.
Pentru Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, ouă, unt, cremă de brânză și struguri.

 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză - Gust și savoare într-un desert de toamnă:
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 80 g zahăr pudră
  • 250 g făină de grâu
  • 1 ou
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • 200 g cremă de brânză
  • 1 lg zahăr pudră
  • ~300 g struguri
  • 1 ou pentru uns
  • fulgi de migdale
  • 1 lingură zahăr brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză - Gust și savoare într-un desert de toamnă :

Cum se prepara Tarta rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă:

Tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt.

Pune într-un bol făina, un praf de sare și zahărul pudră și amestecă ușor, apoi adaugă untul la temperatura camerei și frământă cu mâna până obții o textură nisipoasă. Adaugă oul, esență de vanilie și frământă până la omogenizare. Infoliaza aluatul și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră.

Pune într-un bol crema de brânză și zahărul pudră și amestecă bine. 

După ce a stat la rece, întinde aluatul pe blatul de lucru, la grosime de 0,5 cm, apoi așază-l în tavă. Pune crema de brânză pe toată suprafața, lăsând liberă o margine de 3-4 cm. Așază boabele de struguri pe toată partea cu cremă, apoi pliază marginile aluatului spre interior și presează ușor. Unge marginea cu gălbenuș de ou bătut și presară fulgi de migdale. Presară puțin zahăr brun peste struguri.

Coace tarta cu struguri în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă tarta la răcit. 

Savurează o porție generoasă din această bunătate de tartă fragedă cu struguri și cremă de brânză și bucură-te de gustul ei bun.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză - Gust și savoare într-un desert de toamnă " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]