Tarta rustica de cartofi

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2015 | 4028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 275 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa medie
  • 100 gr caacaval
  • 50 gr branza feta
  • 2 carnati
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica de cartofi:

Se face un aluat din faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Se obtine un aluat elastic, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste umplutura. Se toaca ceapa marunt. Cartofii curatati se taie rondele cu o grosime de 2 cm. Carnatii se taie cubulete. Se caleste ceapa in putin ulei. Se adauga carnatii si se prajesc cateva minute. Se adauga cartofii. Se acopera cartofii cu apa si se condimenteaza. Se fierbe totul la foc mic pana scade toata apa. Se lasa apoi cartofii la racit. Cascavalul se taie cubulete. Se marunteste si branza feta.

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se ridica marginile peste tava. Se unge aluatul cu ulei. Se toarna peste aluat compozitia de cartofi, amestecata in prealabil cu cascavalul si branza. Se rasucesc marginile aluatului spre interior.

Se da tarta la cuptor pana se rumeneste frumos!

Foarte buna e! 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce carnati va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (6)

daniastefania 1

23.02.2015, 22:31

Multumesc! Se lucreaza si la prezentarea finala, dar la cat de rau m-am simtit zilele astea a iesit chiar bine! Data viitoare va fi mai bine!

MotanLaOale 1

23.02.2015, 22:33

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]