Tarta racoroasa cu piersici

de Julie in Torturi, 25 Iul 2010 | 4475 vizualizari

 

Va propun un desert racoros pentru o zi de vara fierbinte!
Nu are nevoie de cuptor...dar...exact asta si cautam acum, nu ?! :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 200-250 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 100 ml compot de piersici
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie

CREMA:

  • 200 g smantana
  • 125 g iaurt de piersici
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 150 g crema de branza proaspata (almette ,etc)
  • 10 g gelatina
  • piersici din compot sau proaspete

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta racoroasa cu piersici:

Pentru blat:
 Pisam biscuitii.
Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul,apoi il turnam peste biscuiti.
Adaugam cacao si esenta de vanilie.
Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine,mai adaugam compot.
Pregatim o tava, preferabil sa fie cu margini detasabile .Sau folosim ce avem in dotare...Eu am tapetat o tava obisnuita cu folie alimentara.

Intindem compozitia de blat in tava si o nivelam cu o lingura uda.
Dam tava la frigider, pana pregatim crema.

Mixam crema de branza cu zaharul farin.adaugam smantana, iaurtul si o parte din piersici ,taiate in cuburi mici.

Dizolvam gelatina in 100 ml compot.
O lasam sa se inmoaie 10 minute,apoi o punem pe baie de aburi ,amestecand continuu pana se dizolva complet.
Adaugam gelatina calduta in crema.
Turnam crema peste blatul de biscuiti.
Deasupra repartizam piersici taiate felii.
Dam tava la frigider pentru 4-5 ore.

Daca vrei sa fie o tarta mai festiva, o poti orna cu frisca.

Sa ai pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta racoroasa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Julie 1

27.07.2010, 09:42

Mena, O portie si pentru tine?

mena29 1

27.07.2010, 10:00

O portie mare

Julie 1

27.07.2010, 17:10

Toate portiile sunt mari! Nu sunt zgarcita!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")