aveam cativa dovlecei in frigider si nu prea stiu retete pt gatit, dar mi-am amintit uitandu-ma candva pe un site italian ca am vazut o reteta de quiche lorraine si cu zucchini, asa ca m-am ganidit s aadaptez o astfel de reteta ....si am trecut la treaba
Mai inatai am facut aluatul brise: am pus toate ingredientele foarte reci in robot si le-am amestecat bine, apoi am framatat putin aluatul pe masa. L-am pus in folie si-am dat la frigider o jumatate de ora cel putin, fiindca la framantat s-a inmuiat din cauza calduriii...
L-am scos si l-am intins in foaie subtire si l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am intins foaia si pe marginile tavii si am dat la cuptor la 180 gr pentru 15 minute.
In acest timp am pregatit umplutura: zucchini i-am curatat partial de coaja, unde au fost mai loviti si apoi i-am taiat rondele, i-am presarat cu sare si i-am lasat cam 15 minute sa se inmoaie.
Fiindca aveam ratacita si niste pancetta prin frigider, mi-am zis ca ar merge bine cu dovlecelul si pacat s-o arunc, asa ca am folosit-o in tarta.
Am scos tarta de la cuptor dupa 15 minute, am asezat pancetta peste ea, apoi rondelele de zucchini scuse si spalate de surplusul de apa sarata , apoi peste zucchini am ras telemea...cica reteta e cu cascaval, dar eu mai mult agreez telemeaua, si oricum cascaval n-aveam...
Am batut apoi ouale fff bine cu sare, piper si nucsoara si apoi am amestecat cu smantana si am turnat peste tarta. Am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos, cam jumatate de ora. Cica se serveste calda...dar acus am papat ce-a ramas de aseara si parca mai buna mi s-a parut acu, rece...depinde de gusturi....