Mămăligă cu brânza de capră și papară

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2013 | 4920 vizualizari

 

O cină savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • apă 2000 ml.
  • făină de mălai cca. 600 gr,
  • sare iodată,
  • unt grasmie 75%,
  • brânză de capră,
  • smântână,
  • ouă 8 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă cu brânza de capră și papară:

Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut, în ploaie, amestecându-se energic, ca să nu se formeze cocoloase, lasându-se la foc mic cca. 15 de minute.

Între timp se incinge putin ulei de floarea soarelui, într-o tigaie aderenta, cca. 2 minute, apoi se dă deoparte, se adauga ouale intregi, un praf de sare și se amestecă energic, până se inglobează albușul, gălbenușul și uleiul, apoi se dă la foc mic, amestecaându-se continuu, cca 5 minute.

Într-o farfurie adâncă se rade brânza de capră. Se adaugă o lingură de unt, apoi mămăliga, după preferința, se amestecă usor până se înglobează ingredientele, se adaugă smântână, papară de ou după gust și după preferința fiecăruia, se amestcă ca să se înglobeze toate ingredientele sau se savurează ca atare, bineînțeles acopmaniată de o ceapa roșie sau galbena.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă cu brânza de capră și papară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu urda